Noutăți

Planificarea examenelor - Semestrul I - 2021-2022

 

Conform Hotărârii Consiliului Facultății nr. 39 din data de 10/12/2021, sesiunea de examene pe semestrul I a anului universitar 2021-2022 se va desfașurara cu prezență finică.

Planificarea examenelor este disponibilă pe:

Mult succes în sesiune!

„Open Gates-Open Minds” 2022 - Zilele Porților Deschise la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

 

Cursuri demonstrative, filme de prezentare, experimente inedite, dezbateri interesante, destinate elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din județul Galați și din județele limitrofe care doresc să cunoască profesorii și studenții, programele educaționale și de cercetare, facilitățile de cazare, masă și divertisment, facultățile, asociații studențești și alte activități derulate în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Toate aceste activități sunt reunite sub umbrela evenimentului „Open Gates-Open Minds” - Zilele Porților Deschise, organizat în intervalul calendaristic 26-27 ianuarie. După modelul acțiunii de promovare din luna mai a anului trecut, tinerii vor avea ocazia să stea de vorbă cu profesorii universității, să se plimbe virtual prin laboratoarele facultăților, să participe la cursuri sau să discute cu foști absolvenți, în direct.

Programul evenimentului va fi afișat zilnic pe paginile de Facebook ale facultăților, iar filmele vor fi încărcate pe canalul de YouTube al UDJG și al fiecărei facultăți în parte. În prima zi (26 ianuarie), evenimentul va debuta cu un cuvânt de deschidere al domnului prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și va continua cu prezentarea generală a Universității, a Campusului Studențesc „Al. I Cuza”, a platformei de înscriere Admitere 2022, a Programelor Erasmus și a parteneriatelor pe care instituția le are cu mediul de afaceri și alte universități.

„Evenimentul își propune să arate liceenilor tot ce are mai bun UDJG. Sperăm în participarea unui număr cât mai mare de liceeni, îi așteptăm pe rețelele sociale, avem pregătite evenimente de prezentare atractive, programe interactive și activități interesante pentru participanți. Anul trecut, târgul virtual a totalizat circa 500.000 de accesări”, a declarat prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

„Open Gates-Open Minds” 2022 se va desfășura exclusiv online pe platformele Facebook, Youtube, Instagram, Tik Tok în perioada 26-27 ianuarie 2022

Relații suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe site-ul universității https://www.ugal.ro/anunturi, la numărul de telefon 0336.130.262 sau adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sursa: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați 

Facultatea de Inginerie va fi prezentă la eveniment pe:

 

În atenția studenților care sosesc în România

 

Studenții cazați în căminele UDJG, care sosesc în România pentru frecventarea studiilor, sunt obligați la intrarea în țară să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectarea cu SARS-COV2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în țară, în conformitate cu HCNSU 111/2021.

Persoanele care nu prezintă testul PCR sunt obligate să respecte carantina de 14 zile. Menționăm că Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați nu poate asigura spațiu de carantinare pentru mai mult de 15 persoane iar la momentul de față capacitatea de cazare este ocupată în proporție de 100%.

Conducerea Universității

In Memoriam - Prof. univ. dr. ing. Ioan TARĂU

1930 - 2021

 

IoanTarau

Comunitatea universitară gălăţeană a primit cu tristeţe vestea trecerii în nefiinţă, în seara zilei de 29 decembrie 2021, a distinsului profesor universitar doctor inginer Ioan Tarău, care a făcut parte, până la retragerea din activitate, din colectivul Catedrei de Grafică, Mecanisme şi Toleranţe, din cadrul Facultăţii de Mecanică (în prezent Facultatea de Inginerie), Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Domnul Profesor Ioan Tarău s-a născut pe data de 1 octombrie, 1930, în satul Strâmbu (astăzi Lunca), judeţul Buzău. A urmat studiile în cadrul Institutului Politehnic din Galaţi, Facultatea de Mecanică, obţinând, în anul 1959, diploma de inginer navalist. În acelaşi an, a ocupat, prin concurs, funcţia de asistent universitar al domnului rector al Institutului Politehnic din Galaţi, profesorul Iosif Egri.

În perioada de început a carierei didactice, dl. prof. dr. ing. Ioan Tarău s-a ocupat de înființarea şi funcționarea atelierelor de pregătire practică a studenţilor, deschizând calea integrării activităţilor de practică în producție în învățământului universitar. După finalizarea studiilor doctorale şi obţinerea titlului ştiinţific de doctor inginer în anul 1979, dl. prof. dr. ing. Ioan Tarău a parcurs toate etapele carierei universitare, de la asistent universitar până la funcţia de profesor universitar. De-a lungul carierei, a predat mai multe discipline, dar cursul de Toleranţe şi Măsurători Tehnice a fost principala sa preocupare didactică şi ştiinţifică. De asemenea, a iniţiat şi a dezvoltat cursul de Asigurarea Calităţii care le conferă inginerilor competenţe în asigurarea calităţii proceselor industriale, proiectării şi fabricaţiei structurilor mecanice.

A beneficiat de stagii de pregătire profesională în universităţile europene din Budapesta, St. Petersburg, Moscova şi Napoli, care s-au finalizat cu publicarea a două cărţi de specialitate în domeniul Asigurării Calităţii Totale şi a dezvoltării unor relaţii de colaborare durabile.

Cercetarea ştiinţifică a fost o preocupare permanentă a domnului profesor Ioan Tarău care, cu mult interes şi o foarte bună expertiză, a iniţiat şi derulat contracte cu Șantierul Naval şi ICEPRONAV din Galaţi, soluţionând numeroase probleme tehnice specifice domeniului naval.

Graţie recunoaşterii capacităţii sale manageriale, implicării active şi calităților de bun colaborator şi specialist în domeniul Ştiinţelor Inginereşti, dl. profesor Ioan Tarău a fost ales prodecan al Facultăţii de Mecanică şi, ulterior, decan al Facultăţii de Mecanică din Brăila.

Pentru cei care l-am cunoscut, dl. profesor Ioan Tarău va rămâne în memoria noastră ca un coleg de o modestie rar întâlnită, gata oricând să-i ajute pe cei din jur, un coleg cu iniţiativă, hotărât, obiectiv, corect şi implicat în activităţile de management universitar, didactice şi de cercetare desfăşurate de-a lungul carierei. Calm şi cu o privire luminoasă, a încurajat şi a format zeci de generaţii de specialişti în domeniul Inginerie Mecanică, contribuind la dezvoltarea ofertei educaţionale a Facultăţii de Mecanică şi la promovarea învățământului universitar din Galaţi. A fost stimat şi apreciat, fiind un exemplu de conduită şi profesionalism, atât pentru colegi, cât şi pentru numeroasele promoţii de ingineri. Ne despărţim cu tristeţe de dl. prof. dr. ing. Ioan Tarău, dar îi vom păstra recunoştinţă veşnică şi o neştearsă amintire.

Dumnezeu să vă aibă în pază, DOMNULE PROFESOR!

Departamentul Inginerie Mecanică, Facultatea de Inginerie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

 

 

LaMultiAni2022Sărbători Fericite și La Mulți Ani 2022!

 

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Facultatea de Inginerie, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, vă urează multă sănătate și multe reușite personale și profesionale. Sfintele Sărbători să vă aducă liniște, mulțumire și zile senine.

La mulți ani!