here is the clock

Facultatea de Inginerie ia naştere prin HS nr. 12/10.04.2014, ca urmare a Hotarārilor Consiliilor Facultăţii de Mecanică şi Facultăţii de Ingineria Materialelor şi a Mediului de a-şi uni eforturile...  citeşte articolul

Misiunea asumată a Facultăţii de Inginerie include direcţiile didactică şi de cercetare, formarea specialiştilor în domeniul tehnic, prin derularea a trei cicluri de pregătire - licenţă, masterat şi doctorat...  citeşte articolul

În cadrul Facultăţii de Inginerie activitatea de cercetare este structurată pe cinci direcţii strategice de cercetare īn domeniul fundamental Știinţe Inginereşti, dezvoltate īn opt unităţi de cercetare acreditate ...  citeşte articolul

UDJ - Campus str. Domnească
[ Facultatea de Inginerie ]

CURRICULUM
BACHELOR DEGREE
PROGRAMMES

Facultatea de Inginerie:
Str. Domnească nr. 111
800201, Galaţi, ROMANIA

Secretariat:
Telefon: 0336 13 02 08
Fax: 0236 31 44 63
E-mail: secretar.ing@ugal.ro

Program:
Luni-Joi - 12:30-14:30
Vineri - 12:30-13:30

noutati
oportunitati

Cuvântul decanului

TRADIŢIE, COMPETENŢĂ, PERFORMANŢĂ!

decan

Facultatea de Inginerie este unul dintre principalii piloni ai Universității "Dunărea de Jos" din Galați, contribuind substanțial la obținerea "Gradului de īncredere ridicat" - acordat de ARACIS īn 2008, 2013, 2018 - și la creșterea vizibilității științifice și a gradului de internaționalizare al universității. Renumele Facultății de Inginerie s-a construit, īn timp, pe principiile Tradiție - Competență - Performanță, facultatea fiind cunoscută și recunoscută ca cel mai important formator regional al specialiștilor īn domeniile de licență Inginerie Mecanică, Inginerie Industrială, Ingineria Materialelor, Ingineria Autovehiculelor, Ingineria Mediului, Inginerie și Management, Științe Inginerești Aplicate. Pentru a ține pasul cu cerințele pieței forței de muncă și ale angajatorilor, oferta educațională este revizuită periodic și, pe lāngă diversitatea programelor de licență, au fost acreditate și multe programe universitare de studii de masterat și doctorat pentru absolventii care optează să-și continue pregătirea profesională īn domeniul fundamental al Științelor tehnice.


Cursurile interactive, aplicațiile practice atractive, sesiunile naționale de comunicări știintifice și concursurile profesionale organizate pentru studenții motivați, programele și acordurile de mobilități, īncheiate cu un număr mare de universități europene și non-europene, s-au dovedit a fi instrumente utile īn pregatirea studenților noștri pentru provocările permanente de pe piața muncii. Parteneriatul și dialogul dintre mediul academic și mediul socio-economic joacă un rol important īn pregătirea studenților și inserția profesională a absolvenților noștri. Acordurile și colaborările cu partenerii industriali, regionali și naționali, se materializează īn stagii de practică pentru studenți, īn organizarea de workshop-uri, demonstrații practice și expozitii care reflectă gradul de noutate al soluțiilor tehnice dezvoltate și implementate īn industrie.


Facultatea de Inginerie are un corp profesoral bine pregătit, centre de cercetare de excelență și laboratoare didactice și de cercetare, dotate cu echipamente performante, care permit cercetări fundamentale și aplicative īn domenii prioritare, la nivel național și internațional. Calitatea īn educație, excelență īn cercetare și competitivitatea sunt principiile pe care le aplicăm īn derularea procesului educațional și a proiectelor educaționale, īn implementarea proiectelor de cercetare științifică și īn promovarea rezultatelor. Prin programele de studii de doctorat și post-doctorat, organizate īn cotutelă sau finanțate de statul romān, programele europene de mobilități de predare și de instruire, la care se adaugă sesiunile de pregătire profesională postuniversitare, cadrele didactice și cercetătorii Facultății de Inginerie au acumulat o bogată expertiză didactică și științifică, pe care, cu profesionalism și generozitate, o transferă celor care vor fi viitori formatori și experți din sistemul de educație și din mediul socio-economic.


Printr-o strategie de internaționalizare armonizată cu cea europeană, Facultatea de Inginerie urmărește creșterea gradului de internaționalizare care să conducă la creșterea numărului de acorduri inter-instituționale, atragerea studenților din țările europene și non-europene, creșterea numărului de mobilități incoming și outgoing pentru cadre didactice și studenti, dinamizarea relațiilor de colaborare cu cercetători din lumea īntreaga, creșterea vizibilității internaționale a membrilor comunității academice a Facultății de Inginerie.


Vă invităm să ne vizitați și să descoperiți īn Facultatea de Inginerie o instituție academică modernă, un partener dinamic, valoros, cu rezultate remarcabile īn educație și īn cercetarea științifică.

Decan, Prof. univ. dr. ing. Elena Scutelnicu

Echipa de conducere a Facultăţii de Inginerie

staff

Decan

Elena Scutelnicu

Prof. univ. dr. ing.

email: elena.scutelnicu@ugal.ro

staff

Prodecan

Constantin Georgescu

Conf. univ. dr. ing.

email: constantin.georgescu@ugal.ro

staff

Prodecan

Carmen Cătălina Rusu

Șef lucr. univ. dr. ing.

email: carmen.rusu@ugal.ro


Secretariatul facultăţii

Secretar - şef facultate Cornelia OPRIŞ cornelia.opris@ugal.ro
Secretar facultate Nicoleta GAVRILĂ nicoleta.gavrila@ugal.ro
Program cu publicul: luni-joi: 12.30 - 14.30
vineri: 12.30 - 13.30

Scurt istoric

notredame

Facultatea de Inginerie ia naştere prin HS nr. 12/10.04.2014, ca urmare a Hotărārilor Consiliilor Facultăţii de Mecanică şi Facultăţii de Ingineria Materialelor şi a Mediului de a-şi uni eforturile pentru īmbunătăţirea calităţii actului educaţional, creşterea vizibilităţii ştiinţifice a rezultatelor cercetărilor, creşterea gradului de internaţionalizare şi īmbunătăţirea parteneriatului cu mediul socio-economic.

1954:Facultatea de Mecanică a fost īnfiinţată prin H.C.M. nr. 14/9 ianuarie 1954, anterior funcţionānd Institutul Tehnic Galaţi (H.C.M. nr. 2727/ 1953), urmaşul Institutului Mecano - Naval din Galaţi (H.C.M. nr. 1050/2 octombrie 1951).

1953: Trecerea de la Institutul Mecano – Naval (1951-1953), care avea īn componenţă Facultatea de Construcţii Navale şi Facultatea de Exploatare a Navelor şi Porturilor, la Institutul Tehnic a fost făcută īn toamna anului 1953, cānd Institutul de Pescuit şi Piscicultură de la Constanţa a fost mutat la Galati şi redenumit Facultatea de Piscicultură.

1953-1955: Īn această perioadă, Institutul Tehnic a avut īn componenţă Facultatea de Mecanică cu secţiile Construcţii Navale şi Maşini Navale şi Facultatea de Exploatare a Navelor şi Porturilor cu secţiile Exploatare a Navelor şi Porturi şi Piscicultura.

1955: Īn toamna anului 1955 Institutul de Industrii Alimentare este mutat de la Bucuresti la Galaţi, Institutul Tehnic devenind Institutul Politehnic. Īncepānd cu anul universitar 1955-1956 Institutul Politehnic din Galaţi funcţionează cu două facultăţi: Facultatea de Mecanică cu secţiile Nave şi Instalaţii de Bord, Exploatarea Navelor şi Porturilor şi Utilaj pentru Industria Alimentara şi Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare şi Tehnica Pescuitului.

1960-1961: Īncepānd din anul universitar 1960-1961, prin Ordinul Ministrului Īnvatamāntului şi Culturii nr. 3326/ 30 august 1960, emis pe baza H.C.M. nr. 3225/ 1960, īn cadrul Facultăţii de Mecanică a Institutului Politehnic din Galaţi funcţionează secţiile Nave şi Instalaţii de Bord, Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi Frigotehnie.

1974-1989: Īn această perioadă, īn cadrul Facultăţii de Mecanică, au fost dezvoltate noi specializări (Utilajul şi Tehnologia Sudării, Prelucrări Metalurgice, Turnatorie, iar secţia Frigotehnie devine secţia de Maşini Termice. De asemenea, sunt extinse sau dezvoltate noi secţii pentru īnvăţămānt seral ingineri, īnvăţămānt zi şi seral pentru subingineri, īn profilurile mecanic, metalurgic, electric.

1990: Din Facultatea de Mecanică se desprind Facultatea de Nave şi Inginerie Electrică, Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, Facultatea de Inginerie de la Brăila.

1990: Facultatea de Metalurgie, cu specializările Siderurgie, Turnarea Metalelor, Deformări Plastice şi Tratamente Termice, a fost īnființată prin Ordinul Ministrului Īnvăţămāntului nr. 7751/1990.

1991: Facultatea de Metalurgie devine Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor (Ordinul Ministrului Īnvăţămāntului nr. 5599/1991). La specializările existente, se mai adaugă şi Ştiinţa Materialelor şi Cocsochimie.

2013: Prin HG 69/2013, denumirea Facultăţii de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor este modificată īn Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului.

Īn prezent, Facultatea de Inginerie este cel mai important formator regional al specialiştilor īn domeniile de licenţă Inginerie Mecanică, Inginerie Industrială, Ingineria Materialelor, Ingineria Mediului, Ingineria Autovehiculelor, Inginerie şi Management, Ştiinţe Inginereşti Aplicate. Oferta educaţională include şi un număr mare de programe universitare de studii de masterat īn domeniile Inginerie Mecanică, Inginerie Industrială, Ingineria Materialelor şi Ingineria Mediului, dar şi programe de studii de doctorat pentru absolvenţii programelor de licenţă care doresc să-şi continue studiile īn domeniile Inginerie Mecanică, Inginerie Industrială, Ingineria Materialelor.

Īn actuala structură, Facultatea de Inginerie reprezintă unul din pilonii Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, contribuind substanţial la obţinerea "Gradului de īncredere ridicat" - acordat de Agenția Romānă de Asigurare a Calității īn Īnvățămāntul Superior (ARACIS) īn 2008, 2013, 2018 - dar şi la creşterea vizibilităţii ştiinţifice şi a gradului de internaţionalizare al universităţii.


Bibliografie:

[1]. Prof. dr. ing. Liviu Stoicescu, Istoricul Facultatii de Mecanica, http://www.ing.ugal.ro/Resurse/IMS/Istoric.htm

[2]. https://www.ugal.ro/anunturi/stiri-si-evenimente/11-site/32-facultatea-de-ingineria-materialelor-si-a-mediuluiMisiunea Facultăţii de Inginerie

misiune1

Īn contextul actual, misiunea Facultăţii de Inginerie este una dificilă şi strategia privind procesul educaţional, cercetarea ştiinţifică, parteneriatul cu studenţii şi cu mediul socio-economic trebuie să se bazeze pe principiile flexibilizării şi adaptării programelor de studii la cerinţele pieţei forţei de muncă, a atragerii şi formării de tinere cadre didactice care să se implice īn acţiunile facultăţii şi să se dedice profesiei de formator de specialişti competenţi, atragerii de surse de finanţare prin programele naţionale, internaţionale şi prin contractele cu parteneri industriali, internaţionalizării şi creşterii numărului de studenţi din alte ţări europene şi non-europene. Misiunea facultăţii este gāndită īn corelaţie cu direcţiile didactică şi de cercetare ştiinţifică şi urmăreşte:


- formarea specialiştilor īn domeniul tehnic, prin derularea a trei cicluri de studii universitare Licenţă - Masterat - Doctorat (LMD);

- actualizarea continuă a programelor de studii acreditate sau autorizate provizoriu, pentru a răspunde cerinţelor pieţei forţei de muncă;

- promovarea calităţii īn īnvăţămāntul superior, prin implementarea şi respectarea standardelor de calitate, atāt īn actul educaţional, cāt şi īn cercetarea ştiinţifică;

- formarea de noi competenţe īn cercetarea fundamentală şi aplicativă, īn vederea creşterii expertizei cercetătorilor şi a vizibilităţii internaţionale a rezultatelor cercetărilor derulate īn laboratoarele şi centrele de cercetare ale facultăţii;

- creşterea gradului de internaţionalizare, prin creşterea numărului de mobilităţi de studiu, perfecţionare şi predare, efectuate de studenţi şi cadre didactice şi prin intensificarea colaborării ştiinţifice cu cercetători din universităţile europene şi non-europene;

- dezvoltarea componentelor civică şi culturală īn spaţiul universitar consacrat activităţilor de pregătire universitară, educaţie şi cercetare ştiinţifică.


Obiectivele Facultăţii de Inginerie

misiune2

Īndeplinirea misiunii Facultăţii de Inginerie este īn strānsă corelaţie cu atingerea următoarelor obiective:

- promovarea unui proces de īnvăţămānt modern, corelat cu cerinţele pieţei muncii şi centrat pe nevoile studenţilor;

- promovarea performanţei şi excelenţei īn educaţie şi īn activităţile de Cercetare-Dezvoltare-Inovare;

- susţinerea īmbunătăţirii infrastructurii didactice şi de cercetare;

- promovarea şi susţinerea relaţiilor de parteneriat activ cu studenţii;

- promovarea şi dezvoltarea relaţiilor cu mediul economic şi socio-cultural;

- creşterea gradului de internaţionalizare al facultății, prin promovarea şi susţinerea relaţiilor de colaborare internaţionale īn educaţie şi cercetare ştiinţifică.

spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons spons, spons

LSG

Bibliotecă

Universitate

Foto/Video

Web mail

© Facultatea de Inginerie Galaţi - Designer: Creative Web Developer