Programul VULCANUS ÎN JAPONIA

program de formare pentru studenții UE / COSME

 

Programul VULCANUS ÎN JAPONIA începe în luna septembrie şi se termină în luna august a anului următor, studenţii având următorul program:

-     un seminar de o săptămână despre Japonia;

-     un curs intensiv de japoneză de patru luni;

-     un stagiu de opt luni într-o companie japoneză.

Obiectivele programului:


  • de a studia o gama de tehnologii avansate utilizate de o companie gazdă japoneză de top;
  • de a învăţa japoneza, a înţelege şi aprecia cultura japoneză în vederea unei experienţe fructuoase de un an în străinătate;
  • de a fi bine pregătit pentru viitoarea carieră şi pentru a interacţiona cu mediul şi oameni de afaceri japonezi.

Programul este finanţat de Centrul de Cooperare Industrială UE-Japonia şi de compania gazdă japoneză. Studenţilor UE/COSME  li se acordă o subvenţie (Yen 1.900.000) pentru a acoperi costurile de călătorie către şi dinspre Japonia şi cheltuielile de trai în Japonia. Nu există nicio taxă pentru cursul şi seminarul de limbă, iar cazarea este oferită gratuit în timpul cursului, seminarului şi stagiului de către companie.

În vederea depunerii cererii, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să fie cetăţean al unui stat membru al UE sau al unei ţări partenere COSME;
  • să fie student la un program de inginerie sau ştiinţe (informatică, inginerie mecanică, chimică, electronică, biotehnologie, electrotehnică, fizică, telecomunicaţii, inginerie nucleară, inginerie civilă, materiale metalice, ceramică, sistem de producţie etc.) la o universitate din UE/COSME, înscris în momentul depunerii cererii- între anul 4 de studii universitare (3 de licenţă + 1) şi penultimul an dc doctorat.
  • să furnizeze o adeverinţă de student de la universitate, valabilă cel puţin 3 luni înainte de începerea programului.

Criterii de selecţie:


Solicitanţii sunt selectaţi pe baza dosarului lor şi a opiniei tutorilor lor, a cunoştinţelor lor de limba engleză scrisă şi vorbită, a motivaţiei, a atitudinii faţă de relaţiile UE-Japonia şi a capacităţii lor de a se adapta la o altă cultură. Ultimul cuvânt revine companiilor gazdă japoneze.

Cum se aplică:


Sesiunea: septembrie 2021 - august 2022 -> Cereri online care vor fi depuse în perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2021.

Informaţii suplimentare ai privire la aplicaţie pot fi găsite prin accesarea paginii următoare: https://www.eu-iapan.eu/events/vulcanus-japan .

Termenul limită de trimitere a candidaturilor este 1 martie 2021.