Oportunități

Programul VULCANUS ÎN JAPONIA

program de formare pentru studenții UE / COSME

 

Programul VULCANUS ÎN JAPONIA începe în luna septembrie şi se termină în luna august a anului următor, studenţii având următorul program:

-     un seminar de o săptămână despre Japonia;

-     un curs intensiv de japoneză de patru luni;

-     un stagiu de opt luni într-o companie japoneză.

Obiectivele programului:


 • de a studia o gama de tehnologii avansate utilizate de o companie gazdă japoneză de top;
 • de a învăţa japoneza, a înţelege şi aprecia cultura japoneză în vederea unei experienţe fructuoase de un an în străinătate;
 • de a fi bine pregătit pentru viitoarea carieră şi pentru a interacţiona cu mediul şi oameni de afaceri japonezi.

Programul este finanţat de Centrul de Cooperare Industrială UE-Japonia şi de compania gazdă japoneză. Studenţilor UE/COSME  li se acordă o subvenţie (Yen 1.900.000) pentru a acoperi costurile de călătorie către şi dinspre Japonia şi cheltuielile de trai în Japonia. Nu există nicio taxă pentru cursul şi seminarul de limbă, iar cazarea este oferită gratuit în timpul cursului, seminarului şi stagiului de către companie.

În vederea depunerii cererii, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 • să fie cetăţean al unui stat membru al UE sau al unei ţări partenere COSME;
 • să fie student la un program de inginerie sau ştiinţe (informatică, inginerie mecanică, chimică, electronică, biotehnologie, electrotehnică, fizică, telecomunicaţii, inginerie nucleară, inginerie civilă, materiale metalice, ceramică, sistem de producţie etc.) la o universitate din UE/COSME, înscris în momentul depunerii cererii- între anul 4 de studii universitare (3 de licenţă + 1) şi penultimul an dc doctorat.
 • să furnizeze o adeverinţă de student de la universitate, valabilă cel puţin 3 luni înainte de începerea programului.

Criterii de selecţie:


Solicitanţii sunt selectaţi pe baza dosarului lor şi a opiniei tutorilor lor, a cunoştinţelor lor de limba engleză scrisă şi vorbită, a motivaţiei, a atitudinii faţă de relaţiile UE-Japonia şi a capacităţii lor de a se adapta la o altă cultură. Ultimul cuvânt revine companiilor gazdă japoneze.

Cum se aplică:


Sesiunea: septembrie 2021 - august 2022 -> Cereri online care vor fi depuse în perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2021.

Informaţii suplimentare ai privire la aplicaţie pot fi găsite prin accesarea paginii următoare: https://www.eu-iapan.eu/events/vulcanus-japan .

Termenul limită de trimitere a candidaturilor este 1 martie 2021.

ÎNSCRIE-TE LA YouthSpeak Forum

 

În data de 28 noiembrie 2020, AIESEC Galați organizează evenimentul YouthSpeak Forum.

La eveniment studenţii întâlnesc marile companii din Galaţi pentru a discuta despre: 

 • importanţa obiectivelor de dezvoltare durabilă 📊
 • munca în condiţii decente și creşterea economică 💸.

 

Ce vei face la EVENIMENT? 

 

📌 La eveniment vei putea participa la ateliere practice ţinute de reprezentanţii companiilor, vei putea asculta speakeri ce vor aduce mai  multă claritate asupra subiectelor propuse şi vei putea adresa întrebări  pentru a-ţi satisface curiozităţile despre piaţa muncii.

Câteva dintre topicurile anunțate pentru ATELIERELE practice sunt:

 • Critical thinking.
 • Project management.
 • Comunicare și adaptarea la situația din prezent.
 • Un atelier special creat pentru studenții la IT.
 • Un atelier special creat pentru studenții la NAVE. 

Companiile care vor susține ateliere sunt:

Evenimentul va avea loc online 💻 în intervalul 14:00-18:00, iar detalii  logistice despre logarea pe platformă veți primi săptămâna aceasta, în urma înscrierii.

 

Cum vă puteți înscrie?

 

Pentru a te înscrie și pentru a fi sigur că vei participa la eveniment, trebuie să completezi formularul online:  👉  https://bit.ly/YSFG2020

Poți  afli mai multe și de pe evenimentul de pe facebook:  👉 https://fb.me/e/5NL5KzW2d

AIESEC te așteptă la eveniment pentru a avea parte de o experiență unică și pentru a descoperi surprizele pe care le-au pregătit pentru tine.

Fulbright Visiting Scholar

 

Fulbright Visiting Scholar oferă burse în anul academic 2021-2022 cadrelor didactice și cercetătorilor din universități, centre și institute de cercetare, care intenționează să predea sau să realizeze studii și cercetări în mediul academic american. Data limită de înscriere pentru acest program este 22 octombrie 2020. Candidații sunt invitati sa aplice pentru stagii de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare și predare), în orice domeniu, cu excepția medicinei clinice. [Detalii ..].

Bosch Future Mobility Challenge

 

Sunteți invitați să participați la a patra ediție a Bosch Future Mobility Challenge, competiție ce va avea loc în data de 16 Mai 2021, în Cluj-Napoca. Acest eveniment este destinat studenților indiferent de anul și ciclul de studiu, licență sau masterat, și are drept scop dezvoltarea de algoritmi pentru conducerea autonomă a mașinilor, la scala 1/10, mașini pe care compania Bosch le pune la dispoziție. Deadline-ul pentru aplicarea la competiție este 8 Noiembrie 2020 iar documentele necesare și mai multe detalii despre eveniment le găsiți pe site-ul www.boschfuturemobility.com. Pentru orice informații vă invităm să contactați organizatorii la adresa de e-mail:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. [Detalii ..].

Oportunitați oferite studenților UDJG

 

Oportunități și facilități dedicate exclusiv studenților Universității "Dunărea de Jos" din Galați. De la centre medicale și servicii pentru animalele de companie până la agenții de turism sau servicii auto. Zeci de parteneriate pe care le găsiții la următoarea adresă [Detalii ..].