Oportunități

Scoala de vara GWP

Școala de vară Global Water Partnership (ɢᴡᴘ)

(Pentru studenți la Master și Doctorat)
 
Șᴄᴏᴀʟᴀ ᴅᴇ ᴠᴀʀĂ ɢʟᴏʙᴀʟ ᴡᴀᴛᴇʀ ᴘᴀʀᴛɴᴇʀꜱʜɪᴘ(ɢᴡᴘ) ᴄᴇɴᴛʀᴀʟ ᴇꜱᴛᴇʀɴ ᴇᴜʀᴏᴘᴇ 2022: ᴀʙᴏʀᴅᴀʀᴇᴀ ᴘᴏʟᴜĂʀɪɪ ᴀᴘᴇɪ ᴘʀɪɴ ɢᴜᴠᴇʀɴᴀʀᴇᴀ ᴀᴘᴇɪ - ᴅᴇ ʟᴀ ᴄᴜɴᴏᴀȘᴛᴇʀᴇ ʟᴀ ᴀᴄȚɪᴜɴᴇ
GWP - Global Water Partnership Romania (Asociația Parteneriatul Global al Apei din România *(GWP-ROMÂNIA)
• Date și locație •
Școala de vară va avea loc în perioada 13 - 19 iunie 2022 la Lacul Tisa din Ungaria, prezentând o oportunitate minunată pentru participant de a participa la excursii, activități practice și de a se implica cu părțile interesate locale.
 
𝐃𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 ș𝐢 𝐭𝐞𝐦𝐞:
Participanții pot aștepta cu nerăbdare să audă și să interacționeze cu diferiți experți din țările ECE, care vor contribui la un program pe mai multe straturi care urmărește să îmbunătățească cunoștințele teoretice, problemele practice și legăturile cu politicile în managementul resurselor de apă. Școala de vară va avea ca scop introducerea unor procese importante de guvernare a apei, concentrându-se pe conceptualizarea lor și pe primii pași către implementarea lor practică. Folosind resursele din biblioteca bogată de cunoștințe din GWP Toolbox – participanții la IWRM Action Hub vor dobândi cunoștințe despre următoarele subiecte generale ale curriculumului:
IWRM, managementul bazinului hidrografic și cooperarea transfrontalieră
Abordarea poluării apei cu soluții inovatoare pentru reducerea impactului acesteia (reciclare, reutilizare și stimulente economice)
 
𝐑𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐜𝐡𝐞𝐢𝐞 𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣ă𝐫𝐢𝐢 𝐩ă𝐫ț𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐚𝐭𝐞 î𝐧 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐩𝐞𝐢
Toate subiectele vor fi susținute de studii de caz și exemple din viața reală de la experți de top în domeniu pentru a-și împărtăși experiențele și cunoștințele. Viitorii lideri în domeniul apei și al mediului vor fi duși într-o călătorie de învățare de la identificarea problemelor, care va permite participanților să-și împărtășească propriile provocări în țările lor, folosind instrumente și resurse selectate din GWP ToolBox până la rezolvarea problemelor prin gândirea de proiectare, analiza și recunoașterea diferitelor perspective ale părților interesate în proiectarea soluției.
După cele trei zile de prelegeri și activități interactive, participanții vor avea posibilitatea opțională de a participa la un proiect emblematic al bazinului râului Tisa - Tisza PET Cup, unde se vor putea alătura altor echipe internaționale într-o inițiativă inspirațională pentru ape curate.
 
𝐓𝐚𝐱𝐞 ș𝐢 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞
Școala de vară este deschisă studenților din MSc existente şi doctorat. programe legate de managementul apei, în special de la universități care sunt parteneri înregistrați la GWP CEE. Participanții trebuie să fie capabili să comunice fluent în limba engleză. Școala de vară va oferi, de asemenea, mai multe locuri pentru MSc. şi doctorat. studenți de la alte universități din Europa, Marea Mediterană și Asia Centrală care manifestă interes pentru îmbunătățirea cunoștințelor IWRM și aspecte mai largi ale securității apei.
𝙊𝙧𝙜𝙖𝙣𝙞𝙯𝙖𝙩𝙤𝙧𝙞𝙞 𝙫𝙤𝙧 𝙖𝙘𝙤𝙥𝙚𝙧𝙞 𝙪𝙧𝙢ă𝙩𝙤𝙖𝙧𝙚𝙡𝙚:
♥ Mâncare și cazare pe durata școlii de vară
♥ Sunt disponibile subvenții de călătorie de până la 150 EUR per participant. Plecarea se face din România cu mașina sau fiecare poate aranja individual.
C̳u̳m̳ ̳s̳e̳ ̳a̳p̳l̳i̳c̳ă̳
Pentru a aplica, candidații interesați trebuie să trimită un formular de înscriere completat și CV-ul lor făcând clic mai jos. https://forms.gle/rt91b59iMLjhPemX9
Informarea originală în engleză se poate accesa aici: https://www.gwp.org/.../summer-school-2022---tackling.../