Oportunități

Oportunitate Internship in Franta la ITER 2023

Oportunitate Internship în Franța la ITER 2023

  

ITER (Reactorul termonuclear experimental internațional) invită studenții care sunt înscriși în programe de studii de licență, masterat sau doctorat acreditate să aplice pentru un Internship pentru anul 2023. ITER  este un experiment, pe scară largă, menit să demonstreze viabilitatea științifică și tehnică a fuziunii ca nouă sursă de energie și să aducă energia de fuziune în pragul exploatării industriale. Se preconizează că ITER va începe să funcționeze în sudul Franței în 2025 și va fi pe deplin operațional în 2035.

Stagiile sunt oferite pe o perioadă de până la șase luni și pot fi prelungite până la un an (în funcție de categoria stagiului). În general, în luna noiembrie se lansează campania de promovarea a Internship-ului pentru anul următor. ITER oferă o gamă largă de subiecte de stagiu studenților, ale căror cereri trebuie depuse prin sistemul de recrutare electronică online. Pentru a afla mai multe despre programul de internship, vă rugăm să consultați broșura pentru stagiari.

Toate informațiile se găsesc pe https://www.iter.org/jobs/internships. Pentru mai multe detalii puteți contacta direct pe dl ing. Gabriel PRUNA pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Toate temele, disponibile până pe data de 15 Februarie 2023 sunt disponibile pe Carrear Opportunities 

Un solicitant poate aplica la maximum cinci subiecte de stagiuDe asemenea, vă rugăm să rețineți că vor fi luate în considerare numai cererile depuse direct prin intermediul acestui site web. Dacă aveți întrebări legate de programul nostru de internship, vă rugăm să contactați: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. . 

  1. Studentul trebuie să fie înscris într-un program de licență, absolvent sau student la doctorat, într-o instituție de învățământ situată într-o țară a membrilor ITER
  2. Cetățenie: Studentul trebuie să provină dintr-una dintre țările care participă la Proiectul ITER (Republica Populară Chineză, Uniunea Europeană, India, Japonia, Republica Coreea, Federația Rusă și SUA) și trebuie să dețină un pașaport valabil de un stat membru
  3. Să aibă performanțe academice excelente
  4. Să aibă cunoștințe de limba engleză
  5. Să-i placă lucru în echipă și să se adapteze unui mediu de lucru internațional
  6. Starea aplicației: Stagiile la ITER sunt foarte competitive și doar un număr limitat de candidați vor fi selectați în fiecare an. Candidații își pot verifica starea cererii individuale depuse prin portalul de locuri de muncă SuccessFactors.

Cum să vă pregătiți cererea?

Înainte de a începe cererea, trebuie să vă pregătiți CV-ul și scrisoarea de intenție (indicând datele preferate ale stagiului) în limba engleză. De asemenea, va fi solicitat un act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport).

Pasul 1: Selectați subiectul (subiectele) de interes. Pentru a aplica, sistemul vă va cere să vă creați profilul online.

Pasul 2: Aplicați la subiecte completând chestionarul. Asigurați-vă că introduceți informațiile corespunzătoare. Rețineți că sistemul se deconectează automat după 40 de minute. Nu uitați să salvați modificările!

Pasul 3: Salvați documentele justificative (CV, scrisoare de intenție, carte de identitate sau pașaport) și cererea dvs. odată finalizată.

Odată ce ați completat cererea, puteți vedea și urmări progresul subiectului (subiectelor) de stagiu pentru care ați aplicat în secțiunea „Job Management”. De asemenea, veți primi un e-mail automat care confirmă că ați aplicat pentru un stagiu la ITER. Pentru a evita ca e-mailul vostru să intre în spam, ceea ce se poate întâmpla uneori, va trebui să adăugați adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”  la lista de adrese sigure pentru expeditori. 
 

MULT SUCCES!