Concursul de Creativitate in IT „Severin Bumbaru” 2021

 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Galați organizează Concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru”. După ce o lungă perioadă concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru” a fost organizat doar de către Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi, începând cu ediţia din anul 2021 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, redevine co-organizator al acestui eveniment.

Concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru” este împărțit în două categorii: învățământ preuniversitar și învățământ universitar. Concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru” se adresează elevilor din județul Galati pasionați de informatică și are ca scop stimularea creativității, a originalității și a gândirii critice, precum și aplicarea cunoștințelor acumulate din domeniul IT. Concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru” se adresează și studenților UGAL sub sloganul “Creativitate prin colaborare”, participarea acestora fiind permisă în echipe de maximum trei persoane.

Ediția 2021 se va desfășura ONLINE în format HACKATHON de 2 zile în perioada 12-16 mai 2021 având secțiuni dedicate cu tematică propusă de experți din învățământul preuniversitar și universitar.

Secțiunile dedicate studenților sunt:

· Programare Web și Baze de Date

· Programare roboți și sisteme embedded –Menționăm că partea hardware nu este achizitionata de participanti ci va oferita pe baza unui proces de predare- primire de catre facultate (in limita unui numar maxim de 8 perechi inscrise).

· Aplicații mobile și de Inteligență Artificială

Secțiunile dedicate elevilor sunt:

· Programare în C++/ C#

· Web Design

· Animații Scratch

Fiecare participant va avea la dispoziție 15-20 de minute pentru prezentarea proiectului sau a lucrării și încă 10-15 minute de conversație cu juriul.

Calendarul concursului:

29 martie – 29 aprilie – Înscrierea participanților

10 mai 2021 – Finalizarea listei de participanți elevi și studenți

12 mai 2021 – Lansarea temelor pentru secțiunile dedicate studenților

12-14 mai 2021 – Desfășurarea concursului de creativitate în IT „Severin Bumbaru”

14 – 15 mai 2021 – Premierea participanților

13 mai 2021, ora 16:00 – Conferința online „Perspective IT în societatea cunoașterii” pentru cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar.

Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: https://www.concurssbumbaru.ugal.ro/

Mult succes!