Noutăți

STEM for Youngsters - Proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlare

 

SfY 2nd Meeting Galati 03 04May2022 AfisUniversitatea „Dunărea de Jos” din Galați prin Facultatea de Inginerie a organizat, în perioada 3 - 4 Mai 2023, a doua întâlnire a membrilor consorțiului proiectului internațional Erasmus+ intitulat STEM Education for Primary Schools - STEM for Youngsters.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui program de formare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (primar și gimnazial) în domeniile STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică). În cadrul programului de formare vor fi dezvoltate trei module educaționale: Modul 1 - Introduction in Basic Machinery, Modulul 2 - Introduction in complex electrical machines și Modulul 3 - Introduction to educational robotics, care vor fi parcurse de 200 de profesori din 100 de școli, care vor fi selecționate în grupul țintă al proiectului, din țările partenere consorțiului, respectiv 120 de profesori din Grecia, 20 de profesori din Cipru, 30 profesori din Bulgaria și 30 de profesori din România). Modulul 1 este dedicat profesorilor care predau la clasele a I-a și a II-a, modul 2 este dedicat profesorilor din clasele a III-a și a IV-a, iar Modulul 3 pentru profesorii din clasele a V-a și a VI-a.

La întâlnire au participat reprezentanții celor 5 parteneri din cele 4 țări participante, respectiv Grecia, Cipru, Bulgaria și România, care au discutat despre aspectele metodologice referitoare la dezvoltarea curriculei educaționale în domeniul STEM, evaluarea materialelor didactice elaborate, programarea cursurilor pilot pentru profesorii din învățământul preuniversitar și, de asemenea, modalitățile de diseminare ale proiectului la nivel internațional.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+, acțiunea cheie 2 (KA2) - Proiecte de parteneriat strategic, Proiecte de parteneriat strategic în domeniul educației școlare.