Școala Altfel - ReCoNnect (SAlt-R)

 

Inspirat de programe precum „Săptămâna Școala Altfel” sau „Researchers on call”, seriile de întâlniri Școala Altfel - ReCoNnect (SAlt-R) sunt programe dedicate activităților extracurriculare și extrașcolare prin care se susține necesitatea unei educații complementare prin activități non-formale pentru elevi. Desfăşurate în formule diferite, fizic sau online, sub titluri diferite, într-un format mai mult sau mai puţin riguros, activităţile de acest tip oferite de-a lungul anilor au reușit să facă o punte între mediul formal și nonformal, susținute de legătura puternică dintre dorința de învățare a elevilor și pasiunea de a împărtăși a profesioniștilor, cercetătorilor și profesorilor implicați.

Această ediție, inițiată de grupuri de cercetători de la institutele de cercetare de pe platforma Măgurele, se desfășoară în cadrul proiectului ReCoNnect care a organizat în 2021 evenimentele Noaptea Cercetărilor în 21 de localități din țară: Bacău, Baia Mare, Geoparcul aspirant UNESCO Ținutul Buzăului, Bistrița, Brașov, Brăila, București, Cluj Napoca, Eforie Sud, Fălticeni, Focșani, Galați, Geoparcul UNESCO Țara Hațegului, Măgurele, Pitești, Geoparcul Oltenia de sub Munte, Satu Mare, Suceava, Tg. Neamț, Timișoara, Făgăraș.

Evenimentul propune peste 20 de întâlniri sub forma unor webinarii care facilitează întâlnirea dintre cercetători, profesori universitari cu elevii de gimnaziu și liceu din întreaga țară. Aceste întâlniri își propun să fie un sprijin pentru profesorii care predau discipline de știință în școală, astfel că sesiunile sunt propuse a se desfășura în timpul orelor de curs.

Desfășurare Înscrierea la webinarii a unei clase se face de către un profesor. Lecțiile sunt pentru nivel de gimnaziu sau de liceu. Webinariile sunt programate în perioada 7 - 11 martie și 14 - 18 martie. Ora de începere a webinariilor poate fi aleasă dintre următoarele opțiuni 9:00, 10:30 sau 12:00.

  • 📝 Consultați lista cu webinarii disponibile și descrierile privind nivelul acestora
  • 🔓 Logați-vă/Înregistrați-vă pe platformă pentru a vedea disponibilitatea pentru fiecare webinar
  • 📅 Dacă un webinar are mai multe opțiuni de desfășurare disponibile alegeți opțiunea preferată
  • 🧑🏻‍🤝‍🧑🏻 Introduceți informații despre grupul participant
  • 📹 Conectarea participanților se face prin platforma Zoom conform instrucțiunilor pe care le veți primi pe mailul cu care vă înregistrați

Bine de știut

Programul SAlt-R se derulează pe perioada 7 - 18 martie cu webinarii zilnice (L-V) de 1-1.5h Potrivit pentru elevii de gimnaziu și liceu La un webinar se pot înscrie una sau mai multe clase de elevi din școală, înscrierea se face pentru întreg grupul Profesorii vor primi adeverință de participare

Lista webinariilor propuse

Coordonator(i): Bogdan Popovici (IFIN-HH)