Proiect al studenţilor Facultății de Inginerie

 

Laboratorul de Informatică Aplicată prin Cercul Științific Studențesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor sub îndrumarea  S.l. dr. ing. Florin Marin, din cadrul departamentului IMM al Facultății de Inginerie din Galați a primit de la Compania Grande Gloria Production, prin sponsorizare, echipamentele necesare construirii unei mașini 3D de printat, care va fi proiectată și realizată de studenți de la Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.

Echipa este formată din studenți la master, specializarea Materiale avansate și tehnologii inovative: ing. Dogaru Alexandru, ing. Toderașcu George, ing. Procopenco Gabriel și studenți la licență, specializarea Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor : Efanova Aurelian, Dinu Gabriel, Rareș Avădanei și Andrei Popa.

„Dorim să realizăm o imprimantă 3D şi credem că va fi cea mai mare din România. Această imprimantă va fi capabilă să printeze construcţii şi elemente pentru o clădire. Este un proiect dificil, dar provocator”, spune  S.l. dr. ing. Florin Marin Bogdan.

Imprimanta se va numi Hygienium 3d şi va fi capabilă să printeze materiale folosite în construcţii, cum ar fi cimentul sau lutul, şi chiar ciocolată. Doi dintre studenţii implicaţi în proiect vor primi o bursă din partea companiei care îi sponzorizează.

Sursa: www.ugal.ro