Noutăți

Premiul I la Student Design & Manufacturing Competition 2022

Premiul I la Concursului Național Student Design & Manufacturing Competition 2022

 

Echipa formată din masterandul Mihăiță NĂSTASE şi studentul Dan SPȊNU de la Facultatea de Inginerie, îndrumată de domnul prof. dr. ing. Cătălin FETECĂU a obținut Premiul I, cu proiectul „Mașină la scara 1/12 radio controlată imprimată 3D” la cea de-a doua ediție a Concursului Național Student Design & Manufacturing Competition 2022, organizat de Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Inginerie tehnologică și management industrial, prin Departamentul Ingineria Fabricației, în perioada 10-11 noiembrie 2022. Scopul acestui concurs este de a promova creativitatea în procesul de fabricație, furnizând comunității inginerești noi perspective în dezvoltarea conceptuală a produselor, și de a crea, dezvolta și menține un forum al studenților cu scopul popularizării ideilor noi și inovatoare.

Tematica competiției a fost: fabricația/robotică asistată de calculator, dezvoltarea sistemelor și proceselor de fabricație, aplicații ale materialelor noi în industria de automobile, aerospațială, în prototipare și protezare și soluții software/hardware care contribuie la îmbunătățirea proceselor de fabricației.

La eveniment au participat echipe formate din studenți și masteranzi, din diferite centre universitare, respectiv Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași,  Universitatea „Dunărea  de Jos” din Galați, Universitatea din Oradea și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Studenții au prezentat proiecte foarte ingenioase, făcând foarte dificilă misiunea juriului competiției, din care au făcut parte reprezentanți ai unor companii de prestigiu.

Prima ediție a Concursului Național Student Design & Manufacturing Competition a fost organizată în anul 2019, la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, iar ediția a  III-a din 2023 va reveni, din nou, la Galați.

Felicitări studenților noștri și cadrelor didactice coordonatoare!