Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în calitate de partener în proiectul POCU/379/6/21/124651, cu titlul „Atragerea de candidați (viitori studenți) la învățământul terțiar universitar ingineresc şi pregătirea lor pentru cerințele pieței muncii actuale”, a premiat pe cei mai merituoși studenți de la facultățile cu specific ingineresc , în urma desfășurării concursului de planuri de afaceri „TÂNĂRUL INGINER ANTREPRENOR”.

În cadrul competiției, cu premii în valoare de 52.000 lei, s-au înscris 34 de studenți, membri în grupul țintă din proiect (80 de studenți), care au urmat un curs de antreprenoriat de 40 de ore, în urma căruia au realizat un plan de afaceri în domeniul programului de studii de licență frecventat.

Criteriile de evaluare în baza cărora s-a realizat departajarea concurenților au vizat evaluarea cunoştinţelor de antreprenoriat, evaluarea planului de afacere întocmit și evaluarea prezentării orale a planului de afacere.
Primele 3 poziții ale clasamentului au fost ocupate după cum urmează:

  • 🥇 Premiul I: Elena Cozlov, anul III, Facultatea de Inginerie, programul de studii Inginerie Mecanică;
  • 🥈 Premiul al II-lea: Lacramioara-Ramona Ichim, anul III, Facultatea de Inginerie, programul de studii Inginerie Medicală;
  • 🥉 Premiul al III-lea: Corina Ionelia Gavrila, anul IV, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, programul de studii Ingineria Produselor Alimentare.

Studenții din grupul țintă, majoritari din mediul rural, pe lângă beneficiile financiare, au avut ocazia de a participa la activități de consiliere, tutorat și coaching derulate cu grupul țintă iar, în acest moment, participă la cursul Creativitate și Inovare în Inginerie.

Sursa: POCU/379/6/21/124651 - „Atragerea de candidați (viitori studenți) la învățământul terțiar universitar ingineresc şi pregătirea lor pentru cerințele pieței muncii actuale”