Noaptea Cercetătorilor 2021 - 24 Septembrie 2021

 

Pe 24 septembrie 2021, copiii și adulții deopotrivă sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin zeci de activități destinate minților curioase de toate vârstele: zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice, a curiozității, dar și dezbateri sau conferințe pe teme de interes în cercetare. 

Tematicile acestui an sunt Opening Up Science — un tribut adus științei care permite redeschiderea societății și ReCoN-nect – The Green Deal — ce pune în centru eforturile pe care știința le depune pentru a oferi planetei un viitor mai verde. Astfel, evenimentul aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg, desfășurându-se în numeroase orașe din țară, într-un mod interactiv și distractiv.

Facultatea de Inginerie vă invită să descoperiți rolul tehnologiilor de vârf, cum este Fabricația Aditivă, cu aplicabilitate în domeniul Mașinilor și Autoveniculelor Moderne, dar și conexiunile dintre Informatică și Ingineria Materialelor. Veți descoperi că INGINERIA este INRTERESANTĂ și DISTRACTIVĂ! Astfel, pe 24 Septembrie, între orele 17:00 - 22:00, vă așteptăm în Campusul Științei din str. Domnească nr. 111, să descoperiți interesantele ateliere organizate de Facultatea de Inginerie!

  • Atelier 1. 3D Printing - Știință, Artă și Joc! În acest atelier, imaginația întâlnește manufacturarea. Copii vor experimenta procesul complet de imprimare 3D și vor avea posibilitatea să vadă cum jucăria lor preferata prinde contur strat cu strat. Locație: Corp D, Hub 3D.
  • Atelier 2. Kid’s Lab – Ingineria distractivă! În acest atelier, copii au posibilitatea sa experimenteze (cu propriile mâini) noțiuni despre amestecuri miscibile și nemiscibile, divizibilitatea corpurilor, să pună întrebări și să învețe jucându-se.  Locație: Corp D, Hub 3D.
  • Atelier 3. Incursiune în fascinanta lume auto. În acest atelier, copii și pasionații de automobile au posibilitatea de a admira o colecție impresionantă de machete auto și să asculte poveștile unor modele legendare ale unor producători de prestigiu.  Locație: Corp D, Hub 3D.
  • Atelier 4. Fabricația digitală a pieselor de caroserie auto. Atelierul propus are scop crearea unei imagini legată de fabricația digitală, cu precădere asupra a două ramuri ale acesteia și anume, controlul digital al pieselor de caroserie și construcția digitală a dispozitivelor pentru obținerea acestor repere. Se vor prezenta laboratorul și soft-urile specifice fabricației digitale. Locație:  Corp B, sala B24.
  • Atelier 5. Elemente de acționări hidraulice și pneumatice. În cadrul acestui atelier se vor prezenta standuri pentru analiza funcționării hidromotoarelor liniare, cuplarea hidraulică în paralel a cilindrilor hidraulici și studiul deplasării pe diferite direcții de lucru și pentru analiza echipamentelor pneumatice pentru microdeformare. Locație: Corp B, sala B01.
  • Atelier 6. Informatică aplicată în ingineria materialelor. În cadrul atelierului se vor prezenta aplicații informatice dezvoltate de profesori, cercetători și studenți în domeniul științei materialelor și a unor aplicații de modelare și simulare a unor procese sau tehnologii de obținere a materialelor. Locație: Corp D, etaj 1, Hol

 Nu ratați șansele de a sta față în față cu cei mai renumiți cercetători ai Facultății de Inginerie și a lua parte la activitățile inovative pregătite pentru voi toți!

https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropeni