Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova a organizat, în perioada 18-20 mai 2022, cea de-a II-a ediție a CONCURSULUI STUDENŢESC NAȚIONAL EXTRACURRICULAR TEHNICO–ŞTIINŢIFIC: Grafică Inginerească cu AutoCAD, în parteneriat cu Fundația Facultății de Mecanică George (Gogu) Constantinescu, SORGING – Societatea de Grafică Inginerească și OSFM – Organizația Studenților din Facultatea de Mecanică. 

La concurs au participat 33 studenți, de la ciclul de licenţă din 6 universități, cu programe de studii universitare de licență în profil tehnic: Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Transilvania” Brașov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Pitești și Universitatea din Craiova, care au studiat programul de Grafică asistată de calculator AutoCAD, însoțiți de cadre didactice ale universităților participante.

De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au participat 7 studenți: 4 de la Facultatea de Inginerie din Galați și 3 de la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila, însoțiți de dna S. L. dr. ing. Silvia Vereșiu.

Deschiderea oficială a avut loc în data de 18 mai 2022, ora 17:00, în Aula Magna a Facultății de Mecanică, iar proba de concurs s-a susținut joi, 19 mai 2022, în laboratoarele de specialitate din cadrul Facultății de Mecanică a Universității din Craiova, în intervalul orar 10:00-12:00.

În urma competiției, Premiile I și II au fost ocupate de studenții de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, iar premiul III și Mențiunea de studenți de la Facultatea de Mecanică Craiova.

  • Premiul I – Țepordei Ion, Facultatea de Inginerie, anul II Inginerie Mecanică
  • Premiul II – Toader Marius, Facultatea de Inginerie, anul II Autovehicule Rutiere
  • Premiul III – Oneci George Viorel, Universitatea din Craiova
  • Mențiune: Tudorache Adi – Claudiu, Universitatea din Craiova

Au fost oferite diplome de participare și premii substanțiale din partea universității organizatoare. De asemenea, Societatea de Grafică Inginerească SORGING a acordat 2 Mențiuni speciale studenților:

  • Rotaru Bianca – Universitatea Politehnica București
  • Florea Ștefan – Facultatea de Inginerie și Agronomie Braila

Felicitări premianților, participanților și organizatorilor!

Sursa: www.ugal.ro