Noutăți

Elevii de la Liceul Tehnologic ”Costache Conachi” din Pechea, judeţul Galaţi au fost iniţiaţi în domeniul realităţii virtuale şi a realităţii augmentate

 

Marți, 18 Iunie 2024, domnul şef lucrări dr. ing. Luigi Renato Mistodie, cadru didactic la departamentul Ingineria fabricației al Facultăţii de Inginerie, a organizat, în colaborare cu Liceul Tehnologic "Costache Conachi" din Pechea, jud. Galați, un eveniment cu tema „știință și tehnologie”, dedicat elevilor și cadrelor didactice din instituţia de învăţământ preuniversitar. Elevii şi cadrele didactice au fost iniţiate în domeniul realității virtuale (VR) și al realității augmentate (AR).

Scopul instruirii a fost digitalizarea obiectelor și a spațiilor din lumea reală prin scanare 3D și integrarea acestora în aplicații bazate pe VR și AR. Evenimentul a beneficiat de sprijinul proiectului Erasmus+ STEM for Youngsters, implementat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, care are ca obiectiv principal dezvoltarea unui program de formare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar în domeniile STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Prezentările au fost realizate de colegul nostru, șef lucr. dr. ing. Luigi Renato Mistodie, un specialist în robotică, mecatronică, realitate virtuală şi realitate augmentată. Facultatea de Inginerie derulează programul de studii de licenţă Sisteme de producţie digitale în domeniul Inginerie industrială, în cadrul căruia studenţii învaţă să utilizeze instrumente VR şi AR.

IMG 20240618 WA0032