Competiţie studențească de planuri de afaceri şi aplicaţii web

 

            Pe 26 octombrie 2022, la Facultatea de Inginerie, a avut loc un workshop, respectiv o competiţie de planuri de afaceri şi aplicaţii web (magazin virtual realizat prin diferite tehnologii), în cadrul proiectului intitulat: Creşterea relevanţei învăţământului tehnic şi creativ în relaţie cu dezvoltarea personalã a tinerilor defavorizaţi (Best Education of Students for Technical Studies), cu  Acronim: BESTStudies, proiect care se deruleazã în cadrul programului Universitatea antreprenorialã, finanţat de Romanian-American Foundation prin Junior Achievement of Romania (JAR) București, coordonat de doamna de Conf. ec. dr. ing. Papadatu Carmen - Penelopi, cadru didactic la Departamentul Inginerie Mecanică.

            Scopul proiectului este implementarea tehnicilor/instrumentelor educaționale interactive și inovatoare sub formă de competiții și traininguri online de antreprenoriat – inclusiv bazele analizei economice, dezvoltarea abilităților și talentelor în conducerea unei afaceri, care să încurajeze tinerii studenţi să dezvolte idei, planuri de afaceri, care să fie îmbunătățite continuu și să fie orientate spre cercetare și spre economia de piață.

            Evenimentul s-a desfãşurat la sala AN113, începând cu ora 10:30, iar festivitatea de premiere a studenţilor a avut loc la sala AN112 – în Laboratorul de Comunicare, Creativitate inginerească şi Formare, la ora 14:00. Competiția s-a desfãşurat pe douã secţiuni: Plan de afacere şi Pagini web (magazin virtual). O parte dintre studenţi şi doctoranzi au participat cu propuneri complexe, plan de afacere şi magazinul virtual - ca un ansamblu complex.

            La eveniment au participat studeți, masteranzi şi doctoranzi de la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor şi Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

                Felicitări tuturor participanților și premianților!