Noutăți

Cercetători ai Facultății de Inginerie în The World's Top 2% of Scientists

Cel mai nou clasament Top World Ranking of Scientists 2% al celor mai importanți oameni de știință din lume (clasament realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies) a fost publicat zilele trecute pe site-ul https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6.

Conform acestui clasament, la capitolul realizări științifice pe 2022, patru din cei 238 de cercetători de top din România sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, trei dintre aceștia fiind de la Facultatea de Inginerie. Este vorba despre domnul MC Academician prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu, director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. Lidia Benea, departamentul Ingineria Materialelor și a Mediului și prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, departamentul Inginerie Mecanică. Anul trecut, instituția noatră a fost reprezentată, la nivel mondial, la acest capitol, de aceiași doistinși profesori.

În ceea ce privește capitolul „opera omnia”, tot cei patru profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se regăsesc în acest an în Top. Aceștia se numără printre cei 169 de români incluși în listă, criteriul de selecție fiind realizările în domeniul cercetării în anul 2022.

Conform acestor clasificări, domnul MC Academician prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu ocupă poziția 37 în România, situându-se în primii 25% din acest top mondial.

 „Top World Ranking 2%” este o bază de date disponibilă public, realizată de Universitatea Stanford (California, SUA) împreună cu Editura Elsevier, care oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an (2022). Luând în considerare mai mulți indicatori (indexul h, indexul hm ajustat pentru coautorizare, citările către lucrări în diferite poziții de autor și un indicator compus) Top World Ranking 2% a analizat lucrările a peste 10 milioane de oameni de știință din 22 de domenii majore și 176 de subdomenii, de la chimie la inginerie, până la economie și afaceri, în intervalul 1996-2022, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

Felicitari colegilor noștri!

Sursa: www.ugal.ro