LA MULȚI ANI TCM!

 

Anul 2020 este un an extrem de important, anul în care Facultatea de Inginerie celebrează 60 de ani de la înființarea specializării Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

Specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini (TCM) a fost derulată, pentru prima oară, în anul universitar 1960 – 1961, în urma demersurilor susținute și concretizate de primul şef al catedrei Tehnologia materialelor, ulterior TCM, distinsul profesor Mircea MANOLACHE. Personalitate marcantă, profesor și coleg de excepție, un model de corectitudine, etică și modestie, domnul profesor Mircea MANOLACHE a contribuit la dezvoltarea bazei materiale a specializării TCM, localizată în fostele clădiri ale liceului de fete „Notre Dame de Sion”, alăturat apoi Facultății de Mecanică. A pus bazele construirii corpurilor B și D, care au aparținut specializării TCM, din care au derivat, mai târziu specializările: Mașini Hidraulice și Pneumatice, Utilajul și Tehnologia Sudării, Mașini Unelte, Mecatronică, Roboți Industriali și Inginerie Economică Industrială.

Urmaşii săi la catedră, Conf. dr. ing. Vasile Grosu, Conf. dr. ing. Corneliu Ciucă, Prof. dr. ing. Mihai Teodorescu, Prof. dr. ing. Nicolae Oancea, Prof. dr. ing. Dumitru Nicoară, Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, Prof. dr. ing. Mihaela Banu, Prof. dr. ing. Viorel Păunoiu și Prof. dr. ing. Gabriel Frumușanu, au construit unul dintre cele mai puternice colective ale Facultății de Mecanică, actual Facultatea de Inginerie, au dezvoltat cele mai moderne clădiri, cea mai amplă prezență în organele de conducere din facultate și din universitate și, de asemenea, cel mai mare număr de purtători ai titlului onorific Doctor Honoris Causa.

Absolvenții specializării, a celor 45 de promoții de ingineri TCM-iști, specialiști în proiectarea, fabricarea și dezvoltarea produselor industriale, au demonstrat pregătirea temeinică și au continuat Tradiția – Competența – Performanța, cuvintele care caracterizează cel mai bine misiunea și strategia programelor de studii din cadrul Facultății de Inginerie.

La Mulţi Ani studenților, absolvenţilor, profesorilor şi colaboratorilor!

VIVAT, CRESCAT, FLOREAT