Facultatea de Inginerie partener în cadrul proiectului

„South Mediterranean Tunisian Maintenance Centre of Excellence/SM-TMC”

 

În perioada 23-24 martie 2021 are loc deschidere oficială a proiectului „South Mediterranean Tunisian Maintenance Centre of Excellence/SM-TMC”. Evenimentul se va desfășura online, pe Platforma Microsoft Teams. 

Proiectul este finanțat prin intermediul programului Erasmus+ al Uniunii Europene, fiind încadrat în Acţiunea „KA2 Cooperation for innovation and the exchange of good practices – Capacity Building in the field of Higher Education”.

Obiectivul principal al proiectului este modernizarea sistemului educațional și de formare în mentenanță, respectiv creșterea eficienței și a competitivității industriei tunisiene. Proiectul urmărește, totodată, înființarea unui Centru de excelență în mentenanță în Tunisia, care urmează să coordoneze activitatea educativă în strânsă legătura cu cerințele industriale. „South Mediterranean Tunisian Maintenance Centre of Excellence/SM-TMC” este al doilea proiect ERASMUS+ în domeniul mentenanței la care participă în ultimii ani Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Departamentul de Ingineria Fabricației.

Proiectul se derulează pe 3 ani și dispune de un buget total de 789.302 Euro. Consorţiul, coordonat de Universitatea din Sfax, Tunisia, este format din 11 parteneri din 6 ţări: Spania, România, Portugalia, Franța, Suedia şi Tunisia. Bugetul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați este 44.530 euro.

Responsabilul instituțional al acestui proiect este domnul profesor dr. ing. Viorel Păunoiu, cadru didactic al Facultății de Inginerie, Departamentul Ingineria Fabricației.

Mult succes!