Cercetători ai Facultății de Inginerie în The World's Top 2% of Scientists

 

Universitatea Stanford, împreună cu editura Elsevier și SciTech Strategies, au publicat The World's Top 2% al celor mai importanți oameni de știință din lume. Luând în considerare mai mulți indicatori, au fost analizate lucrările a aproximativ 7 milioane de oameni de știință din 22 domenii majore, în intervalul 1996-2019, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

Distinșii Prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu, membru corespondent al Academiei Române și director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, și Prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu se regăsesc în prestigiosul clasament The World's Top 2% of Scientists. Domnul MC Academician Prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu a fost evaluat pentru cele peste 132 de articole științifice publicate în domeniul Energiei, iar doamna Prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu pentru cele 80 de articole științifice publicate în domeniul Ingineriei Civile.

Colegii noștri, membri ai Departamentului Inginerie Mecanică din cadrul Facultății de Inginerie, sunt printre puţinii experți din lume care se ocupă cu studiul valurilor, fiind, de altfel, colaboratori tradiționali ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona (Portugalia).

Domnul MC Academician Prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu este primul expert din spațiul est-european care a fost invitat să colaboreze cu specialiștii Centrului de Cercetări Subacvatice din cadrul NATO, Italia. Datorită performanțelor profesionale de excepție și vizibilității internaționale, domnul MC Academician Prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu este expert-evaluator la Comisia Europeană în domeniul energiei regenerabile în mediul marin, iar doamna Prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu este membru în grupul de experți în domeniul cercetărilor marine din cadrul  Comisiei Europene.

Felicitari colegilor noștri!